Аз бягам
Самотни стъпки дращят тишината.
Аз бягам тихо. Тиха е нощта.
И стискам зъби, боря немощта.
Часовникът безмилостно тиктака...
Пристягам на обущата вървѝте
след всяка миля, след успех голям.
Босяк несретен, в път неизвървян,
линее вятърът, стаил следите.
Аз бягам. Ритъм бърз ломѝ сърцето.
И диря лек – мълчаната вода.
Кълнѝ в земята плодна свобода.
С извечен бяг заплащам си небето.
© Плами Все права защищены