23 feb 2011, 9:09  

Аз бягам 

  Poesía » Filosófica
1039 0 22

Аз бягам

 

Самотни стъпки дращят тишината.

Аз бягам тихо. Тиха е нощта.

И стискам зъби, боря немощта.

Часовникът безмилостно тиктака...

 

Пристягам на обущата вървѝте

след всяка миля, след успех голям.

Босяк несретен, в път неизвървян,

линее вятърът, стаил следите.

 

Аз бягам. Ритъм бърз ломѝ сърцето.

И диря лек – мълчаната вода.

Кълнѝ в земята плодна свобода.

С извечен бяг заплащам си небето.

 

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??