12 сент. 2006 г., 15:59

Аз и огледалото 

  Поэзия
583 0 4
Погледнах в огледалото днес
и видях жена погрозняла и жалка,
от мъка и тревоги бе набръчкана горката,
а аз очаквах себе си да видя...

Тя седеше срещу мен-мълчеше...
Клющава,дребна,тъжна.
Уплаших се и от огледалото се дръпнах.
После пак застанах,

но тя отново пред мен се появи,
паничаски спокойна,тиха,
а аз и се развиках
заповядах и да изчезне от там.

Напрано беше...
Тя ме гледаше в очите
и все така мълчеше...
Но нали никога човек от себе си не може да избяга...

Това е неписан закон-доказана истина.

© ГАЛИНА ДАНКОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??