29 авг. 2014 г., 20:55

Аз не съм за... 

  Поэзия » Любовная
612 0 2

 

 

Аз не съм за големия град.

Аз не съм и за малкото село.
Не защото не мога във тях,
а защото в тях няма те тебе.

 

Планината любима дори,
и дори и морето голямо
са просто бледи, просто бледи следи
на най-хубавото – твоето рамо.

 

Ако на този свят има къде                              
най-красивото да бъде стаено -
това място си Ти, то се казва При теб,
бягство, пристан и дом си за мене.

Ако ще и прашинка незрима,
ако щеш и най-пустия край,
стига само там теб да те има,
е, за там съм. И е Там моят рай.

Колко жалко и тъжно единствено само,

че макар и да знам, че си моето място,
няма никакъв Теб, няма никакво рамо
и на мен във света ми е тясно.

© Стихоплетка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "...и на мен във света ми е тясно." - Браво!
  • Така е. Най-хубавото място е това, където е любимият човек, любовта, мечтата...
    Без такова място, душата е като в затвор....
    Хареса ми!!!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??