Защо ни будиш,
защо покой не ни даваш
и към нестинарски танци
ни водиш.
Какво си ти…
обич или омраза
и защо така силно гориш ти
в душите наши.
Жар птица ли си ти,
ако си, ела, не чакай…
прероди ни ти
от пепелта с огъня твой.
Но змия с омразна отрова ли си,
бягай, бягай,
нищо, че те викат.
Аз не те искам…
© Петър Петров Все права защищены
ако си, ела, не чакай…
прероди ни ти
от пепелта с огъня твой."
----------------------------------------
Пожелавам щастлив късмет и на лирическия,
и на неговия автор! Поздрави!