Аз съм нота
Така де, разправях, че съм песен,
но как да бъда всичките ѝ части наведнъж?
Сега съм нота до, а после есен,
къде пък виждате трагичност в капка дъжд.
Дали ще се проточи по лъча на изгрева
към жадни премрежени в сън очи
или ще падне с гръм в сърца разнежени,
пак правилото свършва се във нота си
за да се влее във играта.
Така де, разправях че съм песен,
понякога разцепвам живота си
за да го видя в сбор от сълзи премрежени...
Кажете ми, чувството мери ли се?
Минорно ли, мажорно ли звуча,
опитвам да съм всичко наведнъж.
Сега съм нота до, а после есен,
къде пък виждате трагичност в капка дъжд.
© Йоана Все права защищены