3 апр. 2013 г., 16:25

Аз знам, обичаш ти живота 

  Поэзия
442 0 2

Аз знам, обичаш ти живота...

 

Аз знам, обичаш ти живота, 

но нямаш сили да издържиш

на този хаос.

И знам, сърцето ти от мъката прелива,

от мъката на този черен свят. 

 

Дете, красиво детство ти не знаеш,

ти помниш само вашите кавги.

Лишавано от обич, капка нежност,

лишавано от детските игри.

 

С мъка гледал си другите деца, 

сълза отронва се в очите детски,

сълза на много болка 

и тъга.

 

Ти беше на шестнадесет години, 

дете измъчено от своята съдба,

с поглед нежен и отчаян,

с лице наивно 

с детска чистота.

 

Аз знам, обичаш ти живота, 

но нямаш сили да издържиш на този хаос.

И знам, сърцето ти от болка то прелива 

от болката на този черен свят.

© Дейвид Цанев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??