10 февр. 2021 г., 08:20

Балада за трапезната революция 

  Поэзия » Другая
240 0 2

( Някъде в Абсурдистан, на маса )

 

- Пропада нашата държава

и нещо трябва да се стори!

- Знам, корумпирана управа

в мизерията ни затвори!

- Крадат и лъжат до забрава,

и нищо ново, само ад е!

- О, време истинско назрява

за революцията, брате!

 

- Народ сплотен с десница здрава

несправедливост ще събори!

- Като дедите ни, за слава,

просторът жив ще се отвори!

- Заветът стар ни вдъхновява!

Наздраве, за дедите, бате!

- Наздраве! Бунтът наближава!

За Революцията, брате!

 

- Я стига вече, не въстава

овчедушие в обори!

- Предатели са всички, плява!

Напразно тука се говори!

- Така е! Да! Сипи тогава,

отново дай, вкусът познат е!

- За друг ли път, без знак остава

революцията, брате?

 

- Смирението не прощава

и живота оковава!

Съдба пияна замъглява

бъдещето наше, брате!

- На Дъното... до дъно, бате!

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Колкото един град, но и градът си намалява значително. Благодаря ти, Ина!
  • Това си е манталитет и в него си има традиции .. На една страна захвърлил чаша, на друга - глава строшена.. Всъщност не се усмихвам на ситуацията. А на това, че е една шепа народ, колкото по-голям град в някои държави, а няма оправия.. И за това си трябва талант. А таланти има. И акъл има. ..освен пиенето да е свършило..шегувам се, но ти ме разбра, Асенчо.
Предложения
: ??:??