9 дек. 2011 г., 09:52

Балкончето на щастието 

  Поэзия » Любовная
873 0 23

Луната кашкавалената пита

търкулна върху масата на здрача,

отхапа си парченце облак-скитник -

звезда прегърна с финеса на мачо...

 

Засвири вятърът на флейта чудна

„Коминен танц за двама и щурчета”

и огънят в усмивките ни лумна,

а миговете яхнаха комети...

 

Крадец на обич тихо се промуши

в балкончето на щастието наше -

отмъкна сън, целувка, мисли сгушни,

но блясъкът в очите го подплаши...

 

а утрото закуска ни поднесе 

в прозореца - гореща палачинка,

кафе сварихме на джезве небесно,

със вкус мечтан - и пихме до насита...

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??