БАЩИН ДОМ
Бащин дом, милувка нежна,
в спомен скъп аз нося вред -
"Малка спретната къщурка,
с две липи отпред."
Тука аз съм се родила
и за първи път видях
слънце, знание и сила
и първа обич тук познах.
Тука с моите сестрички
дружни винаги сме били.
Те и днес са ми добрички,
мили и обични.
Но години отлетяха,
ятото се разпиля,
бащината родна стряха -
спомен скъп остана тя.
Бащин дом, милувка нежна,
в спомен скъп аз нося вред -
"Бяла , спретната къщурка
с две липи отпред."
© Анка Келешева Все права защищены