15 июл. 2023 г., 12:57

Бащина молитва посред нощ 

  Поэзия
166 1 3

БАЩИНА МОЛИТВА ПОСРЕД НОЩ

 

                                           На синовете ми Петър, Стефан и Иван

 

Ще си призная с половин уста, че имам страшен грях пред своя Господ –

с децата си не бях добър баща – зарязах ги насред пустинен остров.

Не ги заведох ни веднъж на плаж – а колелото? – тъй не им го купих.

И как ли днес я карат, Отче наш? – невям самотни вълци във хралупи?

Дали обгрижват своите Жени? – или търчат след чуждите съпруги?

 

Дали не трупат като мен вини, по-взривни и от Баховите фуги?

И – самотяги – всеки възмъжа! – и своя друм през този свят нарами.

Бе мил ветрец в световната лъжа да чуя тяхното: – Здравей, баща ми!

И аз ли под отвъдните слънца – неопростен от Господа! – ще литна?

И – моля ви! – простете ми, деца? – среднощната ми бащина молитва.

 

15 юлий 2023 г.

гр. Варна, 0, 15 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??