11 июн. 2009 г., 10:27

Белият лист 

  Поэзия
880 0 2

 

 

Белият лист - тази снежна тепсия -
провокативно ми маха с ръце.
Виелица в душата ти?! - с усмивка ще завия
обвитото ти с облаци лице...

Белият лист - този слънчев досадник -
миг от мит за надежда от звън.
Уж навън се разсъмва, а в очите ти пладне,
дето кани ме сънно за сън...

Белият лист с междуредното "утре",
белият лист с настойчиво "ела!"
ни пробужда в уханната сутрин
и безгрижно ни връчва... Крила…

 

 

© Недялко Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубаво!
  • Хубаво е!
    "Белият лист с междуредното "утре",
    белият лист с настойчиво "ела!"
    ни пробужда в уханната сутрин
    и безгрижно ни връчва... Крила…"
Предложения
: ??:??