2 сент. 2023 г., 20:08  

Без вина 

  Поэзия
190 2 4

"Как живется вам с другою,-
Проще ведь?- Удар весла!-
Линией береговою
Скоро ль память отошла."

Марина Цветаева

 

Как живееш с тази – другата,
в дом като в картинка – бял
и това ли е, съпругата,
за която си мечтал?

 

Кратки срещи в коридорите,
ни целувка, нито смях.
Само за пари говорите
и за вещите от тях.

 

В спалнята ви е досадата,
гост задълго настанен.
Ни летите, нито падате –
циклостилен всеки ден.

 

Кратко: — Хайде да вечеряме!
А душите мъчи глад.
Пред очите мракът черен е
и скандал – да не заспят,

 

чувствата съвсем изстинали,
като в сериал. Уви.
А край общото ви минало,
той – животът си върви.

 

Ако в сънищата – грешните,
се промъкна тихо, знай,
исканата, но несрещната,
дявол в скучния ти рай,

 

просто следвай тихо совата,
без вина. Дори без звук.
Любовта съм, тази новата,
искаш, или не съм тук.

 

 

 

 

 

 

 


 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??