Безглаголно стихотворение
Нощ, безкрайна самота,
непробудна тишина,
във очите - любовта,
а в небето - зла Луна,
младост, крехкост и сълзи,
едни разплакани очи,
разбито, кърваво сърце,
невинност чиста на дете,
душа, пленена от любов,
последен и отчаян зов,
една протегната ръка,
за помощ молеща в нощта,
устни, трепет, две страни,
бледи, влажни от сълзи
и белег в сърцето, и мрак, и тъга,
любов и омраза - ръка за ръка.
1999 г.
© Таня Все права защищены