5 сент. 2008 г., 16:17

Безкрайно безразлична 

  Поэзия
670 0 7
 

Ловях бездомните светулки, след теб да не угасна...

Опитах се, но светлината им не ми достигна...

И само болно ирисът в окото ми нарасна,

наля се с мъка и не успях да я премигна...

 

Накладох върху името ти някаква ненавист -

да стопля спомените, ако се завърнат...

с лице на змия ми се усмихва жълтоока завист,

очите ми се насълзяват, преди да ги отвърна...

 

Така душата ми не се прибира вечер вкъщи...

Да я примамя - оставям вън пред прага сладко, 

но тя веднъж бездомница - не се завръща...

Преследва скитащи светулки, сияещи за кратко...

 

Изкуствената светлина рисува приказни животни...

Броя ги, докато заспивам... безкрайно безразлична!!!

O, тя веднъж бездомница - не се завръща...

Преследва скитащи светулки, сияещи за кратко...

 

Така сърцето ми прескача някакви секунди, стотни...

Опитвам се обратно да го върна в някаква цикличност...

Изкуствената светлина рисува приказни животни...

Броя ги, докато заспивам... безкрайно безразлична!!!

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??