23 июл. 2007 г., 16:34

Безлихвен делник 

  Поэзия
777 0 14

Провлачиха се буреносни чувства.

Протегнаха се, мързеливи, дните.

Лихварски празник делниците лъсва

(скъперникът събра дори трохите!).


Оглежда се във слънчева тепсия

(очи назаем дава с тройна лихва!).

Самопровъзгласил се за месия,

като подава - хищно се усмихва.


Привременни, очите недовиждат.

Безлихвено единствено мечтаем.

Талазни, чувствени реки прииждат.

С безброден делник празници не знаем.


В сглобени лодки от парчета. Глухи,

самотни, бреговете са далече.

Насред водата жадни сме. И сухи.

Безлихвен делник празникът повлече.


Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??