Непоправимата оптимистка се пречупи,
готова е да рухне, подобно на дървесни трупи.
Болезнени сълзи по страните ù се стичат,
на тръни, забити в сърцето ù, приличат.
Всяка тъжна сълза бавно я пробожда,
черни и зловещи мисли я спохождат.
Безвъзвратно нижат се минути, часове,
а умът върти се все в познати кръгове,
търси нещо, за което да се хване,
ала нищо не възвръща здраве.
И моли се душата, и стене,
да има нужното ù време,
за да открие нейде в своето сърце
на надеждата мъничко зрънце.
Но часовникът сякаш по-бързо тиктака,
като влак на перона - никого не чака.
Не помагат ни пари, ни екстрасенси,
пред силата на рака - съкрушен си.
Той толкова хора от техните близки отне,
а днес иска нейната приятелка да прибере.
© Дарина Иванова Все права защищены