26 мар. 2015 г., 21:19

Безсъние 

  Поэзия » Любовная
288 0 1

И тази нощ не можех да заспя,

И в жаждата за сън повиках теб,

макар и мислено.

 

Цял час избирах дрехите, обувките,

а още толкова се чудих над прическата –

дали да бъда с пусната коса

или завързана да ми открива шията.

 

А ти дойде и каза просто:

„Колко си красива“,

Поседна на дивана и взе да ми разказваш приказки,

Положи главата ми в скута си,

и с нежни пръсти галеше косите ми.

 

Така посрещнах изгрева – усмихната,

Представяйки си, че си тук до мен

и цяла нощ не спах,

а слушах приказки.

© Клариса Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??