16 окт. 2011 г., 20:11

Безветрено посред буря 

  Поэзия » Другая
432 0 0

Безветрено посред буря вещае прогнозата,

отпивам с досада малка чашка амброзия.

Далеч съм от време, прогноза и зима.

Гледам с високомерие и с по-скоро мила

въздишка си казвам - хей, Бога ми - Стига.

Та то е напълно нормално, в реда на нещата,

без вятър да мине поредната буря.

Отпивам с наслада, почти с примижаване,

божествено вино и пак - с прилежание -

поглеждам прогнозата - да мога отново

да кажа с досада и с доза презрение:

"Това не се отнася до мене!"

 

И после полека, нахлупила шапка,

си тръгвам по пътя - по крива пътека.

И няма насреща ми никаква шарка,

безветрено посред буря - и щастие - няма ни капка.

© Галина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??