БИБЛЕЙСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ
І
ДОБРОДЕТЕЛИ НА ЛЮБОВТА
Бъди внимателен във себе си пред Бога,
спонтанен и естествен, девствен, чист…
Послушно следвай примера Му, за да можеш
плана Му велик да въдвориш.
И бъди доволен от което имаш.
Имаш или нямаш, все е за добро.
Чувствителен ли си, ти нуждите разбираш
на всяко живо същество.
Тогава се изпълваш с милосърдие -
то „извира от божествена любов”.
А смирението ти е жертва пред олтара му,
а олтарът му е във сърцето ти.
Че Бог „чрез кроткия се проявява”,
чрез този, който слуша
гласа „на разума и мъдростта”,
защото той единствен не забравя
силата безкористна на любовта.
Тогава ти си радостен и весел,
защото си любящ, обичаш…
Изгаря злото, Любовта не става пепел,
а нея имаш ли, ти имаш всичко.
© Албена Стефанова Все права защищены