22.11.2009 г., 23:12 ч.

Библейски добродетели на Любовта 

  Поезия » Философска
569 0 2

БИБЛЕЙСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ

 

І

ДОБРОДЕТЕЛИ НА ЛЮБОВТА

 

Бъди внимателен във себе си пред Бога,

спонтанен и естествен, девствен, чист…

Послушно следвай примера Му, за да можеш

плана Му велик да въдвориш.

 

И бъди доволен от което имаш.

Имаш или нямаш, все е за добро.

Чувствителен ли си, ти нуждите разбираш

на всяко живо същество.

 

Тогава се изпълваш с милосърдие -

то „извира от божествена любов”.

А смирението ти е жертва пред олтара му,

а олтарът му е във сърцето ти.

 

Че Бог „чрез кроткия се проявява”,

чрез този, който слуша

гласа „на разума и мъдростта”,

защото той единствен не забравя

силата безкористна на любовта.

 

Тогава ти си радостен и весел,

защото си любящ, обичаш…

Изгаря злото, Любовта не става пепел,

а нея имаш ли, ти имаш всичко.

© Албена Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??