Битка
( не само, защото
бяха малко на брой,
имаха нужда от помощ)...
... Те, не бяха много на брой
и заедно, означаваха нещо
( разделени, губеха смисъла си).
Без лице,
не ги разпознаваха,
страдаха.
Бяха слаби,
имаха нужда от армия.
Тя бе, многобройна и силна,
понякога,
безпощадна, значима,
но, винаги
бе благодарна,
на буквите,
защото бе тяхната рожба
и се притече на помощ.
Въпреки тази възможност,
думите,
също тъгуваха,
не ги разбираха ( защото, самите бяха объркани).
Разделени,
се изгубиха в лабиринта от значения, (за да бъдат,
реална защита, бе нужно да се намерят и обединят)
Разбраха това и потърсиха изходът.
Написан от изречения,
той, бе наясно със себе си.
Не се криеше,
стоеше близо до тях...
... изреченията,
означаваха краят на битката.
За победата бе нужно,
да бъдат завършени.
(само, трябваше
да ги разчетат).
© Славка Все права защищены
Лек и усмихнат ден!