Бог сега говори
Ако не вярвам, че ще видя благостите
Господни в земята на живите - бих се
уплашил.
Псалом 27, стих 13
Пожари незагаснали вилнеят.
Пълзят, не спират, дим ни задушава
и хората изплашени немеят...
Вулкани бълват врящата си лава.
Как бездната ни земна се разтвори!
Не чувате ли - Бог сега говори?
Земята се люлее и водите
полудели гонят ветровете.
В цунами са издигнати вълните,
но късно май е вече да ги спрете?
Небето над земята се разтвори.
Не чувате ли - Бог сега говори?
Змии и жаби, скакалци, комари
нападат ни от всичките посоки,
светът е пълен с най-различни твари
пренесени от хора и чрез стоки.
Разврат ни пръска с гнусните помии.
Единствен Бог молете да ви мие!
От века праща своите послания:
„О земни хора, все за вас се моля!
Не сте ли чели Святото писание,
Че трябва да се слуша мойта воля?”
Дари ни щедро цялата планета.
Нима сте слепи - Бог сега ви гледа.
Не виждате ли? Нивата е бяла
и сърпът вече легнал на земята?
Лозата е приведена и зряла.
Гневът на Бог е днешната отплата.
Очите си за него отворете
и слушайте библейските куплети!
Земя, небе и слънце ще си идат.
Луната и звездите ще ги няма.
Обезумели людите ще видят
Отдавна предрешената програма.
Не се чудете! Времето е зряло.
Да се събуди всичко що е спало
Пристига Той сега от висините...
От Него няма да останем скрити.
Блажени, вие вярващи във Бога.
Прогонете вашата тревога!
Дойде денят на Божията слава.
Отдавна в нея Той ни приютява.
Сега запейте, бедни и презрени,
Притискани, оплювани, сломени!
Вдигнете смело божието слово -
От него се стопява и олово!
Щом в стадото Христово сте вървели
Към Царството небесно сте поели.
И ето миг - ще затръби тръбата -
последната проверка на земята.
Съдът пристигащ няма да отмине
Богати, бедни, чужди и роднини.
Дори кога земята си отиде,
Пак Бог ще бъде близко да ни види.
Иисус ще грабне своите избрани
Да им дари живителната глътка.
В дома Господен - там ще са събрани,
Пренесени чрез Божия прегръдка.
Сега мълчете! Всичко се разтвори
и само Бог единствен ще говори.
© Стойна Димова Все права защищены