Приспособена съм да вегетирам...
Е, може ли да бъда здрава,
когато обществото ни е болно
и пусто в празно се преливат
и лъха ни зловонно
човешка простотия
потъпкала правата ни законно!
Затънали във грозното до шия -
във всичките реки отровени
като пънове отсечени в горите гнием...
И как да бъда здрава и щастлива,
когато вред дечицата са болни
и някаква статистика залива
как някои живеят монополно...
Когато има някои избрани
да мислят и милеят за народа,
а те навред се хвалят,
че е оглозган вече кокала...
Защото май столетницата стара
до шушка всичко е прибрала.
Дори и бъдещето на децата
натирено е нейде по земята...
И как да кажа - Боже, пази България
когато вече цялата е разпродадена...
© Румяна Все права защищены