Feb 10, 2014, 5:37 PM

Боже, кой да пази България? 

  Poetry » Civilian
651 0 0

Приспособена съм да вегетирам...

Е, може ли да бъда здрава,

когато обществото ни е болно

и пусто в празно се преливат

и лъха ни зловонно

човешка простотия

потъпкала правата ни законно!

Затънали във грозното до шия -

във всичките реки отровени

като  пънове отсечени в горите гнием...

И как да бъда здрава и щастлива,

когато вред дечицата са болни

и някаква статистика залива

как някои живеят монополно...

Когато има някои избрани

да мислят и милеят за народа,

а те навред се хвалят,

че е оглозган вече кокала...

Защото май столетницата стара

до шушка всичко е прибрала.

Дори и бъдещето на децата

натирено е нейде по земята...

 

И как да кажа - Боже, пази България

когато вече цялата е разпродадена...

 

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??