Болката e
Не ме попита
може ли,
просто дойде.
Беше болката.
Болката é.
Била поносима.
Добре.
Понасям я.
Много
внимателно,
с две ръце.
Лека и пърхаща -
като крилце,
тежка и тупкаща -
като сърце.
Понасям я -
с две ръце.
Едно-
единствено
рязко движение
и болката
мене
ще понесе,
незнайно къде -
не, по-добре не.
По-добре болката.
Пазя си болката.
Болката беше.
Болката é.
© Мариана Все права защищены