17.10.2007 г., 10:29 ч.

Болката е 

  Поезия
712 0 0
 

Болката e


Не ме попита 

може ли,

просто дойде.

Беше болката.

Болката é.


Била поносима.

Добре.

Понасям я.


Много

внимателно,

с две ръце.


Лека и пърхаща -

като крилце,

тежка и тупкаща -

като сърце.


Понасям я -

с две ръце.


Едно-

единствено

рязко движение

и болката

мене

ще понесе,

незнайно къде -

не, по-добре не.


По-добре болката.

Пазя си болката.

Болката беше.

Болката é.

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??