Бонбонче
Малко бонбонче,
с цвят на лимонче -
в тази хартийка
как си се свило!
Ей сегичка
бих те отвило...
Само че мама
първо ме кара
да изям цяла
купа с попара.
... Но аз тихо ще
ти пошушна:
Като глътна
попарата
и тебе в тумбака
на топло ще мушна.
© Надежда Маринова Все права защищены