27 апр. 2015 г., 18:32

Босилеградска пролет 

  Поэзия » Пейзажная
427 0 1

От Бесна Кобила леденият дъх

докосва стъклените вълни речни,

от най-високия планински връх,

градът приема поздрави сърдечни.

 

Пролетта дойде, а зимният вятър

вее снежни кристали от Църноок,

над Осогово снегът стои и когато

слънцето гали месец май светлоок.

 

А в полето градините съживяват,

и дърветата в младост се обличат,

песните за пролетта се възпяват –

и децата ѝ се радват и я обичат.

 

Милевска планина се усмихва

и отгоре Босилеград поглежда,

който в пролетна измама утихва,

и за топлина си всява надежда.

 

Зимата бяла с радост се изпраща,

лястовиците удължават своя полет,

в духа на промяна живот се захваща

и градът вече мирише на пролет.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • КрХареса ми!
    асиво пейзажно стихотворение.За мене е интересно да видя чрез него нещо, което не съм посетила.
    Поздрав и хубав ден!
Предложения
: ??:??