30 мая 2010 г., 01:00

Ботйов няма гроб 

  Поэзия
569 0 8

 

 

БОТЙОВ НЯМА ГРОБ

 

 

Честито Рождество Христово,

народе мой, отчаян от лъжи.

Ако трябва – ще се преродим отново,

но Ботйов пак ще трябва да родим.

 

Ботийов ни е нужен

и не вярвайте,

че е загинал,

никой не е виждал неговия гроб.

Ботйов още служи

на своята клета родина

и презира всеки роб.

 

Просто трябва да го видим.

Жив е той, жив е.

Околчица е символ.

Ботийов

няма гроб.

Ботийов е истина,

която ни липсва сега.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вдигнете тост,

господа демократи!

На този ден дойде за света

Христос,

а за нас

дойде Ботйов!

 

И не се събирайте на Околчица,

на Милин камък,

във Враца.

Не търсете гроба на Ботийов –

него просто го няма,

както няма в страната ни

демокрация…

 

Само едно остана –

глухо

и страшно гърмят окови,

не от чужди

от наши…

 

Но Ботийов е жив и ще дойде,

и ще раздава правда.

Днес е Христовден

и нека всеки българин се радва,

че в онзи алтън Калофер

не се роди борд или демокрация,

а Ботийов –

върхът на нашата нация.

 

И си мисля,

когато случайно страдам,

не е ли по-добре да празнуваме

рождените дати

вместо смъртта на наште патриоти ?

 

И няма да позволим България да стане

гробище –

най-малко

на Ботийов.

 

Народе мой –

отчаян си,

зная,

но ти никога не ще останеш роб,

защото по земята ти е стъпвал Ботийов,

И жив е той,

и няма гроб…

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "глухо
    и страшно гърмят окови,
    не от чужди
    от свои"
    ..........................................
    Страхотен стих! Възхитена съм!
    ПОЗДРАВИ! (6+) БЪДИ!

  • Той жив ще е! Жив! Докато ни е нужен.
    А нужен е повече даже от хляба.
    На живите гроб не им трябва -
    възкръсват чрез нашата памет задружна.

    "Защо търсите Живия между мъртвите?
    Няма Го тука, но възкръсна; припомнете си какво ви бе казал..."
    (Лука 24:5-6)

    Поздравления за патриотизма!
  • Прекрасно стихотворение!
    Поздравявам те!
  • !!!
  • Жив е - в сърцата ни, Адаш!
    Винаги ще е жив!!!
    Поздравления!
  • Жив е той! Поздрав!
  • !!!
  • Патриотично, истинско и силно! Поклон!
Предложения
: ??:??