25 мая 2007 г., 14:30

Брод проправям си със междуметия 

  Поэзия
742 0 24

Заваля. Кратка рима, нечакана.
И пробуди листата с наречия.
Всяка капка, попила в душата,
беше нужна - до безсърдечност!

И се срутиха истини, парещи
през раздраната гръд на небето.
Сред пороя от думи нетрайни
брод проправям си - със междуметия.

Ще се втурна без страх под дъгата,
избледняла в наивни въпроси,
да узная доколко съм права -
отразена във локвите, боса.

През капчука вината изтича -
незапомнена, сякаш нарочно!

... после пак ще съм цяла, обичаща,
теб открила, след многоточия.

© Йорданка Гецова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??