Бяла Муза
Уважавам живота на бяла птица,
летяща, пееща, със големи крила.
Прицелвам се. Бум в тиха секунда:
без полет, без песен... Бум в миг на безживотна секунда…
Уващавам живота на птица, умряла,
на димния шум от потока суети.
Жива преди, а миг раздели песни,
полети, лъчи, жива жажда да роди...
© Ангел Ангелов Все права защищены