Светло, красиво и нежно.
Усмивка красива,
думи казани, може би небрежно.
Но всичко е бяло, всичко е нежно.
Бяло като сняг. Да, бяло!
Душата гола, няма нужда от одеяло.
И звукът е тих,
звукът е нежен.
Споменът с прах е покрит,
но въпреки това неизбежен.
Внимавай! Тук е бяло.
От кални обувки не оставяй следи,
някога тук огнище от светли пламъци е горяло
и пак ще гори!
© Инес Тарашева Все права защищены