28 июн. 2011 г., 21:52

Бъди 

  Поэзия » Любовная
1134 0 3

Ти  ще бъдеш мойта муза,
аз ще бъда твойто вдъхновение;
ти ще бъдеш сладката тревога,
аз ще бъда силно притеснение.

Ти ще бъдеш топъл южен вятър,
аз ще бъда ледена като река;
ти в забрава ще потъваш,
аз - във твоята следа.

Ти ще бъдеш в съня ми,
аз ще бъда твоята мечта;
ти ще бъдеш нежно утро,
аз - вечерната тъга.

Ти ще бъдеш в мойте думи,
аз ще бъда в мисълта;
ти ще бъдеш тиха есен,
аз - животът в пролетта.

Ти ще бъдеш моите въпроси,
аз пък - отговорът в тях;
ти ще бъдеш плахата надежда,
аз - обещание за вечността.

© Зорница Арие Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??