21 февр. 2007 г., 20:33

Бъди ЧОВЕК ! 

  Поэзия
939 0 6
                           
                         Бъди ЧОВЕК !

Преди безброй години Бог създаде небето и звездите.
Разкъса царството на мрака с блясъка на светлините.
Сътвори с любов планета малка, синьо-бяла.
От невидимата клетка изгради природа цяла,
с водата жива, цветя прекрасни и животни мили.
Създаде той и един човек с душа и ум да мисли.
Сега след толкова години пак насам поглежда,
но като че ли не вижда никаква надежда.
Подлостта и завистта отвсякъде в света настъпват,
хората злини си причиняват и като зверове постъпват.
Забравят, че от друг над тях съдбите се решават
и да се държат безумно, неуморно продължават.
Хей, човече, опомни се ! Имаш ти последен век!
                        Бъди ЧОВЕК!

© Васил Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??