1 мар. 2011 г., 19:42

България 

  Поэзия » Гражданская
586 1 0

Българийо – земя свещена,

от бурите вековни несломена,

във битки и във робство оцеляла,

помръква днеска гордата ти слава.

 

Българийо – земя свещена,

земя на Ботев, Левски, Аспарух,

ти днес си странно променена,

ранен е смъртно българският дух.

 

Българийо – земя свещена

на Тракия и Стара планина,

със чудна красота неземна

пленявала сърцето и ума.

 

Българийо – земя свещена,

единствена под звездното небе,

от времена разделни - разделена,

не ще допуснем святото ти име да умре.

 

Българийо – земя свещена,

тъгува днеска твойта синева,

безпомощни и разпилени,

децата ти се скитат по света.

 

Българийо – земя свещена

на горди, пламенни мъже,

могъща си била,непобедена,

дано пребъдеш още векове.

© Румяна Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??