БЪЛГАРИЯ
БЪЛГАРИЯ е моята родина.
БЪЛГАРИЯ е моята страна.
Тук аз се родих и живея,
за друга и да помисля не смея.
С нейните прекрасни планини,
зелените и тучни равнини
с плодородните ни поля,
е най-красива в света страна.
Едно парче от Рая
с красотата си и другите народи смая.
Тук се родиха синовете ми чудесни,
закърмени с фолклора и народните ни песни.
Земя като длан човешка,
боли ме много за участта ти тежка.
Земя ограбвана от чужди,
продавана от свои.
И все пак Аз искам да живея ТУК
със синовете мои!
© Валентин Миленов Все права защищены