3.10.2015 г., 21:18 ч.

България 

  Поезия » Гражданска
800 2 2

                                              БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ е моята родина.

БЪЛГАРИЯ е моята страна.

Тук аз се родих и живея,

за друга и да помисля не смея.

 

С нейните прекрасни планини,

зелените и тучни равнини

с плодородните ни поля,

е най-красива в света страна.

 

Едно парче от Рая

с красотата си и другите народи смая.

 

Тук се родиха синовете ми чудесни,

закърмени с фолклора и народните ни песни.

 

Земя като длан човешка,

боли ме много за участта ти тежка.

Земя ограбвана от чужди,

продавана от свои.

 

И все пак Аз искам да живея ТУК

със синовете мои!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря.Прекланям се пред родината ни и изстрадалия но велик народ.Вярвайте в бъдещето й.Светло и красиво.На българите мястото ни е в България.
  • Преклонение и възхищение пред красотата на Родината, с болка за нея и с твърдо решение да не я напускаш. Моите адмирации valcanyon (Валентин Миленов)!
Предложения
: ??:??