7 мар. 2009 г., 20:29

Българко! 

  Поэзия
562 0 2

Прекланям се пред силата ти, българко!

Вселила в себе си и нежността, и силата!

Прекланям се пред тебе, българко!

Прекланям се пред теб – красивата и милата!

Прекланям се в потта ти кървава,

прекланям се – за теб на Бог се моля!

И моля те, дори в сълзи окъпана,

хвърли се, както може само българка във боя!

Прекланям се на теб – красивата!

Прекланям се и пред душата ти бездънна!

Прекланям се пред кротката и дивата

душа, която аз не мога да обгърна!

Векувай, българко, във времето!

Плачи, тъгувай – продължавай!

Не, не пропадай ти под бремето,

ти знай – жена си, не пропадай!

Заклевам те завинаги аз, българко,

бъди достойна ти до края чак!

Прекланям се пред силата ти, българко!

И ще го правя пак, и пак, и пак...

© Яна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??