30 июл. 2007 г., 23:13

Бърборан 

  Поэзия
1307 0 12
В  къщи имам Бърборан.
Казва се Йоан.
Вечно нещо обяснява ,
уточнява, изяснява,
поучава и бърбори .
Даже сам си спори...

Проговори на една
и от там въобще не спря.
В чудна стойка той застава
- столът пак ще поучава,
че ударил му кутрето
вместо да се мръдне... Ето,
че диванът му е крив,
прави се, че не е жив ,
а със сигурност го чува
- да не се преструва!

В кухнята се развилнява,
 как да готвя обяснява...
Самовлюбен и напет,
а едва на пет!

... И е страшен бърборан,
моят малък син Йоан.
... Но при баба е сега,
а във вкъщи  - тишина...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??