Часовник с кукувичка
От малкото
прозорче
на стената
кукувичката
пискливо
отмерва
часовете.
Слънчевите батерии
отдавна
са превърнали
часовника
в "perpetuum mobile”,
а кафявото пиленце
е робот,
който
отброява
безвремието.
© Свилен Стоев Все права защищены