15 дек. 2013 г., 18:26

Целувка за мъртвеца 

  Поэзия » Другая
623 0 0

Кой си ти И какво си ти

Земята ще погълне мъртвата плът

А там долу червейте не питат за имена

Дали си цар или роб - все едно


Кой си ти И какво си постигнал

Ето Гарвани над гроба кръжат

Черните Ангели желаят твойта душа

Дали си цар или роб - все едно


За бедняка няма гръмки слова и фанфари

Ако пък богат си... Е добре... стани ги чуй


Къде отиде гордата осанка

Лицето подобно на кожена маска мълчи

А восъкът капе по вкочанените ръце

Ето Свещеникът зове за последно СБОГОМ


Къде отиде властният поглед

Капакът на ковчега след миг ще хлопне

Червеят вече загриза твойто сърце

Ето Свещеникът зове за последно СБОГОМ 


      Целунете мъртвеца

      Последна целувка за мъртвеца



 

© Мъртвец Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??