Целувката на Юда...
Коварен „вирус“ ни доко́па
до всичко наше се докосна,
че е целувката в живота,
като на Юда – смъртоносна...
Тя с вековете е известна –
метафора е за предатели,
но днес със „вируса“ е лесно
да „нацелуваш“ и приятели...
... а ти, целунеш ли ме вечер,
о скъпа моя, ненагледна –
дали́ не си решила вече,
че ме целуваш за последно!...
14.05.2020.
Коронавирусно време
© Коста Качев Все права защищены