6 авг. 2013 г., 15:08

Цената на победата 

  Поэзия » Философская
393 0 6

ЦЕНАТА НА ПОБЕДАТА

 

Оня, рогатия пак тия дни намина,

с торба пари и обещания за власт.

Като блондинка с пищни форми

се представи, даряващ грях и страст.

 

Три пъти плюнах зад гърба си,

кръстосах пръсти и назад вървях,

но нейде там във мисълта си,

аз сторих грях, да, сторих грях!

 

Блондинката аз там разголих,

парите взех и с власт опих се,

но съвестта нашепна мисълта:

 „така щастлив ли ще си”?

 

Рогатият разкарах и заплюх,

спокоен сън ще имам тази вечер,

платих победата на съвестта си,

но от любов към себе си,

а не към друг човек. 

© Лордли Милордов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??