16 февр. 2015 г., 22:17

Чадъра 

  Поэзия » Другая
347 0 1

Новият чадър вземи,

може днеска да вали.

Тъй ми казваше жената,

че бях вече на вратата.

Гледам облаците черни

и прогнозите са верни.

Че с мокрите крака

ще пошляпам във вода.

За това чадъра взех

и към службата поех.

С него ще съм си спокоен,

за изненади равностоен.

Първи капки заваляха,

гръмотевици се разтрещяха.

Реших чадъра да отворя,

но засече, що да сторя.

И така с чадъра неразтворен,

мокър бях, но съм спокоен.

Чадър евтин щом си купил,

случва се да се е счупил.

„Проверявай бойните доспехи,

за да имаш в бой успехи!“

Тъй че мисълта едничка,

в казармата ни бе обична.

Старшината я повтаряше,

там където свареше.

© Валентин Виденов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Забавна и поучителна случка!Описана ритмично и напевно!
    Поздрави,Валентине, и хубав ден!!
Предложения
: ??:??