Новият чадър вземи,
може днеска да вали.
Тъй ми казваше жената,
че бях вече на вратата.
Гледам облаците черни
и прогнозите са верни.
Че с мокрите крака
ще пошляпам във вода.
За това чадъра взех
и към службата поех.
С него ще съм си спокоен,
за изненади равностоен.
Първи капки заваляха,
гръмотевици се разтрещяха.
Реших чадъра да отворя,
но засече, що да сторя.
И така с чадъра неразтворен,
мокър бях, но съм спокоен.
Чадър евтин щом си купил,
случва се да се е счупил.
„Проверявай бойните доспехи,
за да имаш в бой успехи!“
Тъй че мисълта едничка,
в казармата ни бе обична.
Старшината я повтаряше,
там където свареше.
© Валентин Виденов Всички права запазени
Поздрави,Валентине, и хубав ден!!