4 июн. 2010 г., 07:48

Чашка абсент 

  Поэзия
553 0 0

Чашка абсент и аз с дявола
реших да пийна, да
му се оплача от света жесток.

Прие ме той с добра усмивка
у своя кръгов дом, а после
бързо сипа няколко чашки с
абсент – за него и за мен.

И рече той:
”Светът жесток е, безлико
копие на мен, но в мен
буря не гори, а само
тлей. Ала, човеко,  аз може би
звяр съм, без сърце и без душа,
но не мога да подмина болката,
изгаряща  света...“


© Ноно Якимов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??