30 мар. 2014 г., 22:57

Часовник 

  Поэзия
357 0 0

 

Часовник


На пясъка вярвай, в  стъклото заспал -

вмълчана камбана го пази -

високо е пуста, събрала печал,

в дълбокото пази го Тази.

 

А ти си прегърбен и дървен, и бял -

брезата по пътя към вкъщи.

И черният покрив крещи посинял,

лалета разцъфват намръщени.

 

Почакай ме малко, аз ида без трон,

не плача да нося срама си.

Единствено бягам от твоя поклон,

закичен с игла от гримаси.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??