3 дек. 2017 г., 00:01

Чекањето ме уби 

  Поэзия » Любовная
233 0 5

Чекајќи се уништив
денот се преврте наопаку
во пустините дува неразумен ветар
ќе дојде среќата низ спореден влез
ќе чукне на прозорец
така чувствуваат моите мали прсти
а ако нешто згрешив
многукратно прости ми
мене и чекањето ме уби
.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??