Днес денят е – на лъжата –
празник с хумор и шеги!
Ще подхлъзна днес жената
с най-коварните... лъжи!
Ще опитам – със измама
да добия -–буйна страст!
Че отдавна тръпки няма
под юргана – между нас!
Днес във упор ще й кажа,
че съм влюбен до уши! –
Във съседка на етажа –
в тази... с черните коси!
А жена ми... ще ревнува,
ще подскочи като котка!
Даже може... да лудува,
да не бъде никак кротка –
да посегне със метлата,
да проклина... да крещи,
и разлюбена в душата
да ме люби – до зори...
И ето – идва си горката,
тресва външната врата,
а аз не зная, че съдбата
прави с мен – една шега:
Мойта миличка съпруга
лъже яко – без причина,
че е влюбена във друг...
че е с него... от година!
Аз не вярвам на лъжата
и се смея с нисък глас!
Но усещам, че жената...
е сериозна в този час!
Търся подлата измама...
и ровя в нейните очи,
но лъжата там я няма,
хич поне... не си личи!
Гледам искрено и тъжно,
и се хващам за главата!
Днес дори не беше нужно
да ме бият със метлата!
Зяпам тъпо... и си мисля
за тайфуни... за цунами,
но жена ми се усмихва...
и разбирам, че ме мами!
Тя виновно ми се врича –
да не лъже в този ден.
Вижда колко я Обичам
и какво се случва с мен!
Идва в моята прегръдка...
и въобще не се шегува –
Във сърцето има тръпка
иска здраво да лудува...
И аз... с лъжливата девойка
скачам бързо на кревата!
Правя сръчно – Челна стойка!
Днес денят е... на шегата!
© Yuri Yovev Все права защищены